Как детето да научи английски

Как детето да научи английски?

Всички осъзнаваме, че английският език отдавна се е превърнал в международен. Навсякъде, дори и за неквалифициран труд, изискват да знаете езика. Пред много родители стои и въпросът “Как детето да научи английски? “. Със сигурност това не е никак лесно и няма еднозначен отговор. Всяко дете учи и се развива по различен начин, така че в самия процес ще разберете и кое му харесва повече и с кое му е по-лесно. И така време е да минем към основната тема на днешната статия, а именно:

Как детето да научи английски?

Всички знаем, че децата учат чрез игри, но също така и чрез зрението, слуха или технологиите. Като за начало можете да пускате нещо по телевизията или радиото, което да звучи на английски. По този начин детето свиква с произношението, лексиката и на по-късен етап ще му е по-лесно да говори. Друг начин е с дървен образователен пъзел за изписване на думи. Всяка буквичка си има предварително изрязано място, на което да се постави. Срещу нея пък има и изображение на думата. Когато детето е готово, можете да му я кажете, а след това да го накарате да я повтори.

Друг начин за учене и упражнение е чрез говорене. Можете да водите кратки диалози по картинки. Чудесен вариант е и да рисувате и да назовете нарисувания обект. Това можете да го правите с детска магнитна дъска за рисуване. С нея, когато нарисувате обекта, можете и да напишете името му с магнитните буквички.

Саморефлексията също е хубав начин детето да се научи на езика. За целта има много игри, които стимулират детето да открие грешката си при писането на дадена дума. Например, подходяща играчка е самокоригиращия се пъзел. При него всяко животинче има съответната буква. Когато буквата не съвпада, то тогава и самата част не е тази и детето трябва да я коригира. След това можете да го накарате да посочи животното и съответно еквивалента на български или обратното.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *