как да накараме детето да пие вода

Как да накараме детето да пие вода?

Много родителите се сблъскват с въпроса: Как да накараме детето да пие вода? Лесен отговор на този въпрос и проблем няма. При някои деца пиенето на вода е спонтанно, при други наистина е голяма борба. Да ги накарате да се движат не е проблем, но се опитайте да ги подтикнете да приемат течности – тук можете да се сблъскате със стена.  В следващите редове ще ви споделим някои трикове, с които можете да убедите детето да приема повече течности.

Как да накараме детето да пие вода? – практически стъпки

За начало можете да опитате да купите забавни шишета или чаши. Оставете детето да си избере специално шише, а след това да то да стане единствено и само за вода.  Винаги го оставяйте на място, където може детето да стигне или я слагайте в раницата.

Можете да използвате картинките като стимул. Нека да изпие толкова вода, че тя да стигне до обувките на мечето или с каквато фигурка е чашата.

Поставете ледчета в шишето. На пазара има различни форми за лед и със сигурност можете да вземете нещо, което ще се хареса. Те ще направят пиенето на вода по-забавно занимание и можете дори да поставите задача – изпий водата, преди ледчето да се е стопило.

Пуснете плод във водата. Никога не знаете какво наистина ще е интересно за детето. Можете да замразите любимия му плод и да го поставите във водата. Така, за да може да стигне до него, то ще трябва да я изпие.

Научете детето да си сипва само. Ако сте с диспенсър на хладилника, то можете да го оставите само да си сипе. Няма да повярвате какъв ефект може да има.

Бъдете пример. Не на последно място, трябва да дадете пример на детето си. Ако не ви вижда да пиете вода редовно, няма как и да го научите, че тя е полезна и дава енергия. Все пак, децата попиват нещата, които родителите им правят.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *