По какво да различим оригиналните детски анцузи Adidas от репликите?

Родителите искат най-доброто за своите деца. Дори една покупка на спортен екип може да се превърне в истинско предизвикателство за майките и татковците с големи изисквания към всичко, носено от скъпоценните им дъщери и синове. Това са родители, които държат на високото качество и в никакъв случай не биха направили компромис с някаква си евтина реплика. На практика, те държат на оригинален и автентичен произход. Истината обаче е, че не е нужно да си вманиачен на тема високи изисквания за облеклото на своето дете. Факт е, че ако му купувате качествени оригинални стоки, те ще носят повече комфорт, след пералня няма да се свият и да отидат в митичния кашон с етикет „за когато имам второ дете“ и няма да се скъсат след първото падане на площадката пред блока.

Как обаче да разпознаем оригиналните стоки от фалшивите? Възможно ли е изобщо да се справим с риска да попаднем на реплика, вместо на автентичен продукт? Истината е, че съвременните реплики станаха толкова добри и толкова близки до оригиналните си прототипи, че понякога е трудно да направим разлика между двете. Но не и невъзможно. И сме тук, за да ви го докажем. Взимаме за пример  популярна стока в списъка с важни дрехи, написани от родителите, а именно Адидас детски анцуг за деца. И веднага започваме с насоките, които да използвате, за да различите оригинална от репликата.

Цената на детските Adidas анцузи може да ви подскаже много

Производители на спортни стоки от ранга на Adidas са склонни да подържат един и същи ценови диапазон за своите артикули във всички свои доставчици и страни. Следователно, ако сте си харесали някакви анцузи за деца Adidas, проверете стойността им в официалния магазин на марката. Цената би следвало да е близка до тази, която се кани да ви предложи и конкретният магазин, избран от вас в момента за пазаруване. Разбира се, имайте на предвид, че отделните дистрибутори на бранда са ви в правото да правят намаления и отстъпки. Най-често обаче те са свързани с последни бройки или с минали, а не с настоящи колекции.

Идентификационни знаци на оригиналните анцузи Адидас

Не само анцузите, но и всички стоки от Адидас са придружени със съответните знаци и символи, говорещи за автентичен произход. На първо място, това е така нареченият сериен номер. Той задължително присъства във всяка оригинална стока на марката. Също така, огледайте и етикетите. Те следва да са релефни както от вътрешната, така и от външната част на артикула. Имайте на предвид, че всеки продукт на Adidas следва да е с придружена оригинална опаковка. На нея има лога и други отличителни знаци на марката. Ако ги няма, вероятно сте попаднали на реплика.

Повече за детските анцузи Adidas, може да разгледате тук: https://lotus-sport.bg/detsko/detski-drehi/detski-sportni-ekipi/detski-sportni-ekipi-adidas

Вида на оригинален срещу вида на фалшив анцуг Адидас

Още когато видите детския екип, а и след кратко време на носене, можете да забележите, че той е фалшив по следните критерии:

  • Цветовете не са достатъчно ярки. След пране те сериозно и видимо избледняват. Ако анцугът пусне боя и оцвети другите дрехи в пералнята, е почти сигурно, че сте попаднали на реплика.
  • Начинът на изработка също подсказва какво държите в ръцете си – оригинален или фалшив Adidas анцуг за деца. Така например, репликите много често изпъкват с неавтентичния си произход с издърпани нишки и неправилни шевове. Ако по време на производството бъдат допуснати подобни грешки в оригиналните продукти на Adidas, отделът по качество на компанията няма да ги допусне да преминат към етап по продажба.
  • Ако след пране, дрехата промени своя размер, тя е реплика. Тук става дума за висококачествени материи, а Adidas използва само такива. Тези материи не се свиват и не се разширяват след пране. Имайте на предвид обаче, че за целта трябва да спазвате стриктно инструкциите за поддръжка, дадени от производителите. Ако те не се вземат под внимание, дрехата може да се увреди, въпреки че е 100% оригинална.

Пазете се от реплики и избирайте само оригинални спортни стоки за деца. За целта най-добре е да си намерите надежден доставчик или онлайн магазин, който е оторизиран представител на съответната марка за България.

Източник: Lotus Sport

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *