Кога прохождат бебетата и как да подпомогнем това

Кога прохождат бебетата и как да подпомогнем това?

Прохождането на бебетата е важен момент за тях, но и за самите родители. Кога прохождат бебетата точно обаче никой не може да каже. Повечето деца прохождат между 9 и 15 месеца. С времето походката им става по-стабилизирана. Ходенето е процес, който настъпва постепенно и за него организмът се подготвя в продължение на месеци. С различни игри се укрепват мускулните групи, а заедно с тях и централната нервна система.

Преди прохождането детето се е научило да пълзи, да държи главата си изправена и да седи. Така то се научава да стои изправено и да пази равновесие. Ходенето, придържайки се към мебелите, е последната фаза, през която детето преминава, преди да започне да ходи самостоятелно.

Кои са начините за подпомагане на прохождането?

Процесът по прохождането може да бъде подпомогнато и с проходилка. На пазара ще видите два вида: уокър и паяк. Специалистите, а заедно с тях и ние, препоръчваме тези, които са уокър. Нещо повече, те не са само проходилки, но и съдържат в себе си различни активности. Можете да разгледате нашите предложения ТУК!

Активностите в проходилките помагат да детето, не само да развие походката си, но и други ключови умения. Чрез активностите се развиват двигателните умения, концентрацията, логическото мислене, наблюдателността и сръчността.

Много родители се чудят и дали детето трябва да носи обувки, когато прохожда. Специалистите съветват детето да е босо по време на процеса. Така крачетата му имат най-добър досег до повърхността и може да я усети. Когато избирате обувки за навън, трябва да можете лесно да я сгънете. Ако се огъва лесно на две, то тя ще бъде удобна за движенията на детето и няма да му създава трудности в ходенето.

Имайте предвид, че детето трудно спира, когато започне да ходи или да тича. Единственият начин да го направи е да падне. Затова е важно обстановката в дома да е подходяща за игри, да обезопасите всички мебели, да махнете стърчащи елементи от пода и да обезопасите контактите и на по-високите места.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *