Избор на хвърчило за деца

Избор на хвърчило за деца

Като дете всеки е обичал да пуска хвърчила. По време на това вълнуващо занимание можете да тичате, да скачате и да се смеете до насита. Оттогава може да е минало много време, но сега пускането на хвърчило все още е забавно. Летящо хвърчило може да се пусне навсякъде, където има открито пространство – било то плаж, парк, поле и др., докато си прекарвате страхотно с любимите си хора.

Можете да закупите летящо хвърчило в различни цветови варианти в съответните търговски обекти или онлайн магазини: те са ярки, цветни и с богата гама от цветови комбинации. Емоциите, които тази вълнуваща играчка ще предизвика у вашето дете, са безценни. Не забравяйте, че такова забавно занимание може да бъде засенчено от неуспешното изстрелване на продукта. За да не се случи това, може да следвате препоръките за избор на модел хвърчило.

 

Модели хвърчила

На първо място, когато избирате това завладяващо устройство, трябва да знаете, че летящите хвърчила са разделени на два вида:

  • Неуправляеми;
  • Управлявани.

 

Неуправляеми хвърчила

Неконтролируемото хвърчило, въпреки името, може да се движи във въздуха поради потока на вятъра. В допълнение, този тип се произвежда в няколко модела:

  • Плосък модел – представлява рамка с произволна форма, върху която е опънато едноцветно или с щампа платно. Към рамката е прикрепен кабел, благодарение на който, дете или възрастен може да управлява устройството;
  • Извит модел – той е подобрен на забавна играчка, допълнена от извивка по оста, която позволява стабилен полет във въздушното пространство;
  • Модел, наподобяващ кутия – този тип летящо хвърчило има дизайн във формата на кутия, поради което повдигащата сила става по-силна;
  • Безрамков модел – направен без наличието на твърди компоненти. Принципът на летене на този модел е, че въздушният поток надува основата. Поради липсата на рамка в този модел, той не се чупи лесно и транспортирането му не е трудно.

 

Управляеми хвърчила

Втората група летящи хвърчила включва контролирани модели. Това вече са играчки от спортен тип, които се управляват със слингове. Такива модели, в допълнение към контрола, се различават от предишния тип по това, че могат не само да летят или да се реят във въздуха, но и да се гмуркат и да извършват различни маневри във въздуха.

 

Параметри на избор

Когато купувате хвърчило, обърнете внимание не само на техническите му характеристики, но и на района, в който ще го пускате, на възрастта на детето, за което купувате играчката, на цветовете и размерите на хвърчилото.

В повечето случаи родителите не се занимават с толкова важни фактори и купуват най-евтиния модел, който става неизползваем след първото неуспешно пускане. Тази случка ще разстрои не само детето, но и възрастния, след което и двамата ще стигнат до заключението, че вместо хвърчило си е струвало да си купят друга играчка.

За да не бъдете разочаровани от избора си на забавна играчка, си струва да обърнете внимание на следните аспекти:

  • Дизайнът на устройството, на първо място, трябва да е здрав, но в същото време да има минимално тегло – първото ще елиминира риска от повреда на устройството, а второто – ще улесни детето да го контролира.
  • Ако детето ви ще пуска хвърчило за първи път, тогава можете да изберете неконтролируем модел с ярък принт. Ако с течение на времето пускането на хвърчило се превърне в любимо забавление за вашето дете, можете да подобрите уменията му по този въпрос, като закупите модел от спортен тип.
  • Когато избирате един или друг модел хвърчило, вземете предвид неговите високи аеродинамични способности. Добре е да знаете, че утройствата, направени под формата на животни, имат ниска аеродинамика.

 

Принцип на стартиране

Основна роля в този процес играят теренът и ветровият поток. Пускането на хвърчилото трябва да става на открито място, където няма електропроводи и дървета. Когато скоростта на вятъра е оптимална, дори дете може да пусне хвърчило. Оставете детето да се обърне с гръб към вятъра, да изправи хвърчилото с носа си нагоре и леко започнете да развивате въжето.

Вторият метод на изстрелване се използва, ако вятърът е повърхностен: оставете детето да държи устройството за въжето, а възрастният повдига устройството с носа му нагоре в същата равнина към вятъра. След това оставете детето да започне да тича, а възрастният да пусне хвърчилото.

Пускането на хвърчило изисква опит, но с времето детето ви ще го придобие. Това ще донесе радост на всички участници в процеса, а след това хвърчилото ще стане неразделна част от всяка разходка навън.

 

Източник: e-broshura.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *