Какво да съобразим, когато избираме детска електрическа тротинетка

Какво да съобразим, когато избираме детска електрическа тротинетка

Какво да съобразим, когато избираме детска електрическа тротинетка?

Ако твърдо сме решили, че искаме да вземе на малчугана електрическа тротинетка, то е добре да прочетем повече за тях преди да се спрем на конкретен модел. Разбира се, пазарът предлага буквално огромен избор и информирането може да се окаже времеемко.
За да ви спестим време, ще обобщим най-важните фактори, които да имате предвид, когато избирате каква електрическа тротинетка да купите за своето дете.
1. Цената
Едно от първите неща, които ще ви направят впечатление е варирането на цените при детските електрически тротинетки. Обяснението за това е просто. Значение за цената основно има батерията. Колкото по-издръжлива е тя, толкова по-скъп е даден модел. Разбира се, детските скутери са значително по-евтини от тези за възрастни където цените за хубави електрически тротинетки започват от 1 000 лева.
Детските са значително по-евтини и могат да се намерят и на цена наполовина на горепосочената.
Най-предпочитани са скутерите с марка Byox, но в магазините могат да се намерят и много други доказани марки като: Globber, Kikkaboo и др.
Все пак вземете под внимание факта, че децата играят. Възможно е скутерът да бъде ударен или повреден. Затова обмислете внимателно точно колко е оправдано да платите за вещ, която не е ясно колко време ще просъществува.
2. Теглото
Може искрено да се изненадате, но това колко тежи даден електрически скутер може да се окаже сериозен показател за неговото цялостно качество.
Това е признак според който може да разпознаете модел от висок клас. По-скъпите модели са леки, но същевременно много стабилни като конструкция. Това ги прави чудесни за децата. Друг голям плюс е, че са удобни за сгъване, което означава, че електрическата тротинетка може да се прибере в килера у дома за периодите, когато детето не иска да я кара.
3. Време на зареждане
Възможно е вече и сами да сте се досетили, че ел. скутерите за деца от по-нисък клас се зареждат значително по-бавно. Преценете дали това е проблем и ако отговорът е положителен, обмислете покупката на модел, зареждащ се в рамките на час или максимум два.
4. Мощност
Характерна за детските електрически тротинетки е по-малката мощност на мотора – около 150 вата. С такъв скутер не може да се изкачи баир, но може спокойно да се кара по равен терен.
Още нещо, за което ви съветваме, е да проверите дали има резервни част за модела, който се каните да вземете. В случай, че няма, то опцията ви за ремонт остава изпращане обратно до производителя. Това може да ви загуби ненужно много време.
Ако се колебаете и не можете сами да прецените коя ще е най-добрата детска електрическа тротинетка за вашия малчуган, можете да се консултирате в професионалните консултанти в магазините за детски играчки, които продават и такъв вид артикули. Те с готовност ще ви помогнат в търсенето и ще ви спестят часове чудене и преценяване.

Източник: Охобохо – всичко за децата

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *